Evropski teden zmanjševanja odpadkov v Brežicah

Vsako leto konec novembra obeležujemo evropski teden zmanjševanja odpadkov. Projektu so se letos pridružili tudi v Brežicah, osrednja tema pa je bil tekstil in njegov vpliv na okolje. V Sloveniji letno zavržemo kar 17 tisoč ton tekstila, ki večinoma pristane na odlagališčih.

V Mestni hiši Brežice so uspešno zaključili akcijo zbiranja oblačil.Zbrali so 70 kg oblačil, ki jih bodo predali posameznikom in družinam v stiski. Izvedli so tudi delavnico, poimenovano »Naj živi zeleni petek«, kot protiutež nespametnem zapravljanju in kupovanju na »črni petek« ter delavnico izdelovanja adventnih venčkov iz tekstila.

Najmlajše so povabili na poučno pravljično urico v Mladinski center Brežice, kjer so so lahko izmenjali igrače v izmenjevalnici igrač in se udeležili delavnice izdelovanja božičnih okraskov iz tekstila.

Glede na to, da so Brežice zelena destinacija z znakom Slovenia Green Destination Platinum, v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ves čas stremijo k celovitem trajnostnem razvoju, trajni mobilnosti in k spodbujanju kratkih zelenih oskrbovalnih verig v lokalnem okolju. V okviru evropskega tedna zmanjševanja odpadkov so organizirali številne aktivnosti za vse generacije.

K sodelovanju sta se s svojimi aktivnostmi priključili tudi brežiški srednji šoli in Osnovna šola Artiče, ves čas pa s svojim aktivnostmi na tem področju deluje tudi brežiška komunala.

Vir in foto: ZPTM Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si