Novo mesto Dojenju prijazno mesto

Mestna občina Novo mesto je ob letošnjem materinskem dnevu tudi uradno postala prejemnica naziva Dojenju prijazno mesto. V sodelovanju s partnerji projekta Zdravstvenim domom Novo mesto, Splošno bolnišnico Novo mesto, Dolenjskimi lekarnami, Lekarno Novak in Lekarno Mačkovec je izpolnila vseh deset korakov mednarodne pobude, s katero si Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja pod okriljem UNICEF-a Slovenija prizadeva izboljšati pogostost in sprejetost dojenja v lokalnem okolju.

V Novem mestu lahko sedaj matere kot naraven, zdrav in običajen način zgodnjega hranjenja otrok neobremenjeno dojijo otroke na številnih lokacijah. V zadnjih dveh letih, odkar se je Mestna občina Novo mesto vključila v projekt, so na občini naredili pomembne korake pri spodbujanju dojenja, na podlagi njihove uspešnosti pa jim je strokovna komisija dan pred praznikom mater podelila naziv Dojenju prijazno mesto. Kot je ob prejemu naziva izpostavil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, v Novem mestu s projektom izražajo podporo dojenju kot vrednoti za prihodnost otrok.

Tudi v bodoče se na Mestni občini Novo mesto zavezujejo, da bodo redno izvajali promocijske kampanje, predvsem z namenom opolnomočiti mamice za vztrajnost takrat, ko je potrebna, osveščali bodo tudi o pomembnosti dojenja in izboljšanju pogojev dojenja. Ker je materino mleko izjemno pomembno za zdravje najmlajših občank in občanov v njihovem najzgodnejšem obdobju, bodo v Novem mestu po sedanjem zgledu spodbujali dojenje, kjer je to le mogoče, občanom pa pokazali, da visoko vrednotijo zdravje, enakost ter tudi splošni napredek pri doječih mamicah in dojenih otrocih.

Vir: Mestna občina Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si