»Krimi teden« v novomeški knjižnici 

Zadnji teden v oktobru v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto namenjajo kriminalkam. V sodelovanju s Policijsko postajo Novo mesto vabijo na vrsto dogodkov, katerih vrhunec bo četrtkov pogovorni večer z igralko Niko Rozman, forenzičarko Kristino Barbo in kriminalistom Andrejem Liscem. 

»Krimi teden« bo minil v znamenju detektivskih in kriminalnih vsebin. Na posameznih oddelkih izpostavljajo kakovostne detektivske in kriminalne knjige, pripravili pa so tudi seznam kriminalno dobrih »krimičev«, članom knjižnice brezplačno dostopnih na spletnem filmskem portalu Kanopy. V časopisni čitalnici si lahko ves teden ogledate razstavo, čisto pravo prizorišče zločina, ki so ga postavili v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto.  

Jutri ob 13.15 bosta na Študijskem oddelku forenzičarka Kristina Barbo in kriminalist Andrej Lisec vsem radovednežem, ki se sprašujejo, kako poteka delo forenzičarja in kriminalista, predstavila svoj poklic. S sabo bosta imela pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem delu. 

»Krimi teden« bo dosegel vrhunec v četrtek, 27. oktobra 2022, ob 18. uri, ko bodo skupaj z igralko Niko Rozman, forenzičarko Kristino Barbo in kriminalistom Andrejem Liscem ugotavljali, kaj imajo skupnega kriminalke, kriminalistične TV serije ter poklic forenzičnega tehnika in kriminalista. 

Vir: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si