Prvo srečanje organizacij v Novem mestu

V Novem mestu je v okviru sistema lokalne blaginje potekalo prvo srečanje nevladnih organizacij, društev ter javnih in zasebnih zavodov v Mestni občini Novo mesto. Dogodek je bil organiziran z namenom povezovanja, izmenjave informacij in opolnomočenja občanov za iskanje rešitev svojih življenjskih izzivov.

Na dogodku so se zbrali predstavniki 40 različnih organizacij, zavodov in društev, ki so si bili enotni, da so tovrstni dogodki pomembni za delo vsakega posameznika in za širšo skupnost. S sodelovanjem, poznavanjem dela različnih deležnikov in zbiranjem informacij lahko vsi skupaj dvignejo blaginjo v lokalni skupnosti in kakovost življenja vsakega občana, so zapisali na spletni strani občine.

Zbrane je pozdravila podžupanja Sara Tomšič, ki se je naprej zahvalila vsem udeležencem za njihov vsakodnevni trud in dobro voljo, ki ju vlagajo pri svojem delu na najrazličnejših področjih družbenega življenja. Predstavila je sistem lokalne blaginje, katerega glavni namen je vzpostaviti procese koordinacije vseh obstoječih storitev na našem območju na enem mestu s ciljem pomagati občankam in občanom pri različnih življenjskih izzivih iz socialnega ter zdravstveno-varstvenega področja in širšega družbenega življenja. S povezovanjem, izmenjavanjem informacij in dobrih praks bodo lahko dosegli zastavljen cilj – opolnomočiti čim večje število občanov za iskanje rešitev, dvigniti stopnjo njihove informiranosti in s tem tudi kakovost življenja.

Vir in foto: Mestna občina Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si