Urban Lesjak novi trener RK Trimo Trebnje

V prihodnji sezoni bo vrata aktualnega pokalnega prvaka RK Trimo Trebnje branil izkušeni reprezentančni vratar Urban Lesjak.

Izkušeni čuvaj mreže je svojo rokometno pot začel v Celju. Barve celjskega kluba je branil do sezone 2017/2018, od koder se je podal v najmočnejšo rokometno ligo na svetu, in sicer k nemškemu Hannovru. Član slednjega je ostal do leta 2022. Zadnji dve sezoni je branil vrata aktualnega makedonskega prvaka Eurofarma Pelisterja, zdaj pa se je po šestih letih odločil za povratek v domovino.

Okrepil bo RK Trimo Trebnje, kjer mu bosta družbo med vratnicama delala mladi hrvaški reprezentant Tin Herceg ter Alen Skledar, ki okreva po poškodbi kolena. S klubom je sklenil triletno sodelovanje, in sicer do konca sezone 2026/2027.

Lesjak je sicer leta 2010 z mladinsko reprezentanco do 20 let na evropskem prvenstvu osvojil bronasto medaljo. V članskem dresu s slovenskim grbom je prvič branil dve leti kasneje na tekmi proti Alžiriji, leta 2017 pa bil del uspeha, ko je ta na svetovnem prvenstvu v Franciji segla po tretjem mestu. Do danes je zbral 85 nastopov, v prihodnjih tednih pa ga čakajo priprave za nastop na Olimpijskih igrah v Parizu.

Vir in foto: RK Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si