Suverena članska zmaga navdihnila mladince

Članska ekipa ŠD SU Novo mesto je s suvereno zmago začela drugi del sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Na gostovanju v Zalogu pri zadnjeuvrščeni ekipi na lestvici, NTK Vesna, so SU-jevci zmagali s 4:0.

Jure Slatinšek je v prvi tekmi obračuna z moštvom Vesne iz Zaloga s 3:0 ugnal mladega Taja Lavriča, Uroš Slatinšek pa s 3:1 Bojana Paviča. Tretjo točko Novomeščanom je prinesel Jožko Omerzel, ki je bil s 3:0 boljši od Zala Šeska, za piko na i pa je dvojica Jure Slatinšek – Jožko Omerzel ugnala še dvojico Lavrič – Pavič.

Branilci naslova državnih prvakov so bili s sobotno novo prvoligaško zmago očitno velik navdih za mlade upe. Kar obe mladinski ekipi ŠD SU sta se namreč v nedeljo na kvalifikacijah uvrstili med osem najboljših ekip v državi oziroma na finalni turnir državnega ekipnega prvenstva. »Tako bomo poleg aktualnih kadetskih državnih prvakinj, ki branijo naslov čez en mesec v Novi Gorici, imeli tudi mladinski ekipi, ki se bosta borili za odličja,« je ponosno dejal Uroš Slatinšek.

Naslednja tekma SU-jevce čaka v soboto, ko bodo v domači dvorani na Livadi gostili moštvo Kajuh Slovana iz Ljubljane, dan zatem pa bodo najmlajši potovali v Logatec na prvo odprto prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje.

Vir in foto: Športno društvo SU

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si