FOTO: Pokal Slovenije v športni gimnastiki 2024

Minuli vikend je v Ljubljani potekalo tekmovanje za Pokal Slovenije v ženski in moški športni gimnastiki . V soboto, 25. maja, so tekmovala dekleta od 6. do mednarodne stopnje in moški.

Ekipno so dekleta 6. stopnje (Neža, Klara, Nika, Julija) zasedla 4.mesto. Posamično je bila Neža Primc peta, Klara Matoš sedma, Nika Belavič pa deseta. V 7. stopnji je Tina Ovniček zasedla sedmo mesto.

V kategoriji kadetov se je na krogih prvič predstavil Gal Grubar in zasedel deveto mesto. Kot zadnje so nastopile mlajše kategorije mednarodne stopnje, kjer sta nas zelo razveselili naši predstavnici. Ema Lesjak je v kategoriji starejših deklic osvojila pet medalj. Prva je bila na vrtalici, druga v mnogoboju posamično in preskoku in tretja na bradlji in gredi. Živa Tomažič je bila prva na preskoku, druga na bradlji in tretja na vrtalici.

V nedeljo, 26. maja, so se predstavile deklice od 1. do 4. stopnje. V 4. stopnji (Sara, Naja) je bila boljša Sara Berk, ki je zasedla deveto mesto. Med dekleti 4.stopnje, ki so starejša od 13 let, je bila Sara Ramuta šesta. V kategoriji 3. stopnje (Maša, Iza, Paula, Ema Š, Ema L.) so deklice ekipno zasedle četrto mesto. Posamično je bila v 3. stopnji nad 10 let najboljša Maša Grubar, ki je zasedla drugo mesto, Paula Jakše pa je bila deveta.

Pri deklicah do 10 let je bila najboljša Iza Pekolj, ki je bila deseta. Deklice 2. stopnje (Mareja, Lina, Neja, Inja, Manca) so le za desetinko točke zaostale za tretje uvrščenimi. Zadovoljiti so se morale s četrtim mestom. Posamično je v 2. stopnji do 9 let četrto mesto osvojila Neja Hudovornik, Lina Brunskole Teršar je bila sedma, Mateja Hrovat pa osma. Deklice 1.stopnje (Maša, Eva, Zara, Inja, Tia) so ekipno zasedle peto mesto. Posamično je v 1. stopnji do 8 let Maša Radešček zasedla deseto mesto, Zara Krhin pa v 1.stopnji nad 10 let sedmo mesto.

Vir: Mateja Zorko, GYM Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si