Solidarni na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

V mesecu septembru so na šoli OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova pod skrbnim vodstvom in dobro organizacijo učiteljice športa Simone Bortek izvedli športni dan »Tek solidarnosti«. Ta dan ni bil običajen športni dan, saj je imel poudarek na dobrodelni noti. Učenci so tekli, da bi pomagali eni od osnovnih šol, ki so jo prizadele avgustovske poplave. V akcijo so vključili tudi podjetja iz okolice. Nesebično so se odzvali njihovemu vabilu. Denar so zbirali slab mesec dni. Zbrali so kar 2690,16 evrov, zato se na tem mestu zahvaljujejo vsem, ki so kakor koli prispevali k dobrodelni akciji.

V oktobru je skupina učencev (iz vsake triade po dva najbolj vztrajna tekača) v spremstvu dveh učiteljic obiskala OŠ Mengeš in jim simbolično predala zbrani prispevek. Na šoli so jih zelo lepo sprejeli. Razkazali so jim prostore, ki so bili poplavljeni. Spodnje nadstropje šole, kjer je 11 učilnic, kuhinja z jedilnico, telovadnica in garderobe, so trenutno neuporabni. Po svojih najboljših močeh se trudijo čim prej urediti vsaj nekaj učilnic, da bodo lahko vsi učenci imeli pouk v šoli. Pred šolo imajo postavljen šotor, ki je njihova začasna jedilnica. K sreči jim je bilo vreme naklonjeno, tako da so lahko imeli veliko pouka zunaj, v okolici šole.

Na OŠ Mengeš se jim iskreno zahvaljujejo za sočutje ob nesreči, ki jih je doletela. Znesek bodo v celoti namenili v njihov šolski sklad za pomoč njihovim učencem.

Vir: Doroteja Lipej

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si