Albini Tošeski plaketa Državnega sveta Republike Slovenije

V sredo, 20.12. 2023, je dolgoletna prostovoljka Rdečega križa Metlika Albina Tošeska  prejela plaketo Državnega sveta Republike Slovenije za več kot 70 letno humanitarno poslanstvo.

Gospa Albina Tošeska je aktivna članica Rdečega križa že 70 let. Bila je 18 let predsednica Rdečega križa mesta Metlike in 4 leta podpredsednica občinskega Rdečega križa. Delovala je v številnih organih in odborih Območnega združenja Rdečega križa Metlika. Sodeluje pri številnih akcijah in nalogah, še posebej veliko dela je z ostalimi člani opravila v času prihoda beguncev iz bivše SFRJ, tri mesece je tudi pri sebi doma nudila zatočišče beguncem. Opravljala je tako organizacijska dela in terenska kot so obiski in srečanja starejših občanov, razvoz hrane in druge pomoči po terenu, pomoč pri obveščanju in izvedbi krvodajalskih akcij, skratka naloge in pomoči za in v prid pomoči potrebnim. Tudi danes je članica Krajevne organizacije Rdečega križa Metlika in članica socialno-zdravstvene komisije in upravnega odbora sklada Stopimo skupaj na Območnem združenju Rdečega križa Metlika. Za njeno zvestobo in pripadnost organizaciji ter vse opravljeno delo so jo v OZRK Metlika predlagali  za prejemnico  plakete Državnega sveta Republike Slovenije.

Albina Tošeska je humanitarka z veliko začetnico, zato se ji v OZRK Metlika toplo zahvaljujejo za vsa dobra dela in ji čestitajo za izjemen prispevek k izboljšanju kakovosti življenja posameznikov in družin v okviru opravljanja prostovoljskega dela na področju humanitarne dejavnosti. 

Vir: Zalka Klemenčič, OZRK Metlika

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si