Z vročega terena v Slovenj Gradcu odnesli obe točki

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so odigrali tekmo 13. kroga v Ligi NLB. Novomeščani so gostovali pri ekipi Slovenj Gradca in se iz vročega gostovanja vrnili z obema točkama. Krkaši so tekmo dobili s 25:34 (14:16).

Tekma se je začela z minuto molka, posvečena mlademu Krkinemu rokometašu Borji Horvatu, ki je svojo življenjsko pot po hudi bolezni sklenil mnogo prezgodaj, v 15. letu starosti.

Čustveno nabita tekma se je v slovenjgraški dvorani odvijala v izenačenem duhu. Gostitelji so do prve polovice prvega dela na krilih izjemne publike imeli dva zadetka prednosti, za prvo izenačenje (7:7) pa je v 16. minuti poskrbel Jernej Avsec, pet minut kasneje pa so varovanci trenerja Mirka Skoka prišli do prvega vodstva na tekmi, ko je uspešno sedemmetrovko izvedel Leon Rašo, tik pred odhodom na glavni odmor pa je Novomeščane do vodstva dveh zadetkov popeljal Gašper Horvat, s prav tako prednostjo ( 14:16) pa sta tekmeca zaključila tudi prvi del srečanja.

Z odločno in čvrsto igro v obrambi so Novomeščani začinili tudi začetek drugega polčasa in s hitrim delnim izidom 3:0 povedli za pet golov (19:14) ter začeli nadzirati dogajanje na koroškem parketu. Kristian Eskeričić je z nekaj zaporednimi zadetki še držal stik s farmacevti, a je prednost po golu Leona Raša v 44. minuti prvič narasla na +7.Gosti so si nato privoščili nekaj izključitev, s čimer so so varovanci Nenada Maksića približali na štiri gole. Upanje pa je hitro splahnelo, saj je Krka deset minut pred koncem povedla za sedem golov in odločila dvoboj v svojo korist. Pri Novomeščanih sta bila najbolj razpoložena Jernej Avsec in Leon Rašo, ki sta dosegla devet oziroma sedem golov. Pri domačih sta Vid Levc in Matija Pandev dosegla po šest golov.

Novomeščane v sredo, 13. decembra, najprej čaka pokalna tekma na Kodeljevem, zadnjo ligaško tekmo v letošnjem letu pa bodo odigrali doma. V 14. krogu državnega prvenstva bodo 17. decembra gostili ekipo RD Koper.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si