Soglašali s programom odkupov zemljišč

Občinski svet Občine Šentrupert je na 6. redni seji med drugim potrdil višino subvencije za storitev pomoč na domu ter odkupe, ki so pomembni predvsem za ureditev krožišča v Prelesju.

V Šentrupertu z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo načrtujejo gradnjo krožišč v Slovenski vasi in Prelesju ter zaključek obvoznice Mirna na območju te občine.

Občinski svet je včeraj med drugim potrdil ceno pomoči na domu, kjer je ohranil višino občinske subvencijo pri 63 odstotkih cene storitve. Polna cena za opravljeno storitev od ponedeljka do sobote je 27,15 evra na uro, za nedeljo 35,35 evra na uro in za praznik oziroma dela prost dan 38,06 evra na uro. Ob včeraj sprejeti občinski subvenciji ter subvenciji iz državnega proračuna se storitev za uporabnika spreminja le za nekaj centov na 5,52 oz. 8,56 oz. 9,56 evra na uro.

Člani občinskega sveta so preko poročil o delovanju v minulem letu spoznali zavode oz. organizacije, s katerimi občina sodeluje, je njihov soustanovitelj in sofinancer: Knjižnico Pavla Golie Trebnje, Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, Zdravstveni dom Trebnje, Osnovno šolo dr. Pavla Lunačka Šentrupert, trebanjsko območno izpostavo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Glasbeno šolo Trebnje in Zavod Dežela kozolcev.

Vir: Občina Šentrupert, foto Franc Pepelnak

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si