Belokranjski start up vikend za učence in dijake

Konec minulega tedna je v prostorih Podjetniškega inkubatorja Bela krajina potekal Belokranjski start up vikend za učence in dijake, ki se ga je udeležilo 63 mladih iz petih belokranjskih osnovnih šol (Osnovna Šola Mirana Jarca Črnomelj, Osnovna šola Loka Črnomelj, Osnovna Šola Metlika, Osnovna šola Podzemelj, Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič) ter Srednje šole Črnomelj.

Na dvodnevnem dogodku so mladi udeleženci razvijali svoje podjetniške ideje in se spoznavali z osnovami podjetništva. Prvi dan je bil osredotočen na oblikovanje ideje, udeleženci so se seznanili s poslovnim modelom CANVA, kjer so raziskovali in preverjali probleme, rešitve ter njihove potencialne uporabnike. Razvaljali so tudi osnovni prototip oziroma minimalno sprejemljiv produkt. Drugi dan je bil posvečen predvsem temu, kako pridobiti kupce in učinkovito predstaviti svoje produkte. Na koncu so pripravili še zaključno predstavitev svojih idej, za katere so od mentorjev dobili povratno informacijo in usmeritev za nadaljnje delo.

V dveh dneh so učenci in dijaki razvili zanimive in inovativne rešitve ter poslovne ideje, ki jih bodo sedaj v sklopu podjetniških krožkov ter izobraževalnih vsebin s področja podjetništva nadgrajevali s svojimi šolskimi mentorji in mentorji Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. Najboljše in najbolj inovativne ideje se bodo predstavile najprej na regijskem tekmovanju POPRI v Novem mestu, želimo pa si, da bi Bela krajina tudi letos imela predstavnike na nacionalnem tekmovanju v Novi Gorici.

Start up vikend je potekal v so-organizaciji Podjetniškega inkubatorja Bela krajina in Srednje šole Črnomelj, ki je za organizacijo dobila tudi sredstva v okviru Spiritovega javnega poziva Mladi. Učenci in dijaki so pri zaključni evalvaciji izvedbo in vsebino ocenili zelo uspešno, izpostavili pa so, da si želijo še več podobnih vsebin ter obiske uspešnih podjetij in podjetnikov.

Vir: RIC Bela krajina

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si