Peta etapa rekonstrukcije CKŽ se bliža h koncu

Mestna občina Krško v sodelovanju z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo v teh dneh zaključuje s peto etapo ureditve Ceste krških žrtev, ki poteka od krožišča pri Lesnini do vključno krožišča pri Gostilni Kunst.

Izvajalci zaključujejo s peto etapo, ki zajema rekonstrukcijo Ceste krških žrtev od krožišča pri Lesnini do vključno krožišča pri Gostilni Kunst. V tednu od 11. do 15. julija je v načrtu asfaltiranje in s tem zaključek del. Z deli na naslednji, šesti etapi, kamor je vključen odsek ceste od krožišča pri Lidlu do nakupovalnega središča, bodo izvajalci pričeli 17. julija, zaključek pa je predviden v letošnjem septembru.

Šesta etapa je obenem sklepna etapa druge faze projekta celovite obnove Ceste krških žrtev oz. ceste G1-5 Drnovo-Krško, ki zajema 1,2 kilometra dolg odsek od krožišča pri pokopališču do nakupovalnega središča. Skupna vrednost druge faze obnove znaša okoli 3,8 milijona evrov, od tega Direkcija Republike Slovenije namenja približno 2,3 milijona evrov, prispevek Mestne občine Krško pa je dober milijon evrov in pol.

Rekonstrukcija omenjene krške ceste je sicer razdeljena v tri faze – prva, ki je potekala od starega mostu do pokopališča, se je zaključila lani, dela na tretji pa bodo predvidoma stekla v naslednjem letu in bodo zajemala obnovo od HE Krško do starega mostu.

Vir: Občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si