Nogometni klub Krško Posavje s prenovljenim grbom

Nogomet v Krškem je stopil na novo pot, ki jo je zarisala zadnja skupščina 26. julija 2023. Z odločitvijo za združitev pod okriljem preimenovanega starejšega kluba NK Krško Posavje, obe ekipi pišeta novo poglavje v bogati nogometni zgodbi našega kraja.

Pred združitvijo je NK Posavje Krško ponosno štel več kot 200 aktivnih nogometašev, z letno rastjo na vseh področjih. Z odločitvijo za združitev se je pridružilo 60 nogometašev iz NK Krško. Ohranjanje zgodovine starega kluba NK Krško in nadaljevanje vrhunskega dela v NK Posavje Krško je ključno za ohranjanje nogometnega duha našega kraja. Z novo nogometno sezono v krškem nogometu pa se tudi krivulja uspehov znova obrača navzgor. S poletno združitvijo klubov nas je sedaj več kot 250 nogometašev in 25 trenerjev. Članska ekipa je z izjemo 2 igralcev sestavljena iz domačih igralcev in je blizu vrha 3 lige vzhod. Zelo nas veseli, da v prvi postavi tekme začenja pet v Krškem vzgojenih fantov rojenih leta 2004 (2 sta se vrnila iz Novega mesta in 1 iz Domžal), ki verjamejo v novo združeno krško nogometno zgodbo in predstavljajo prihodnost krške članske ekipe. V osnovnošolskih kategorijah imamo na vsak letnik okoli 20 otrok, nekoliko manj številčni sta srednješolski ekipi, na zadnjih 2 članskih tekmah pa smo bili zelo veseli podpore Nuclear Power Boysev.

Obstoječi rezultati in trenutno stanje ekip, ki jih je novi klub prevzel od prejšnjega NK Krško, kažejo na potencial za izboljšave. Finančno stanje kluba po natančnem pregledu zahteva skrbno upravljanje. Sanacija dolgov je prvi korak, nato pa bo v ospredju stabilizacija delovanja in stalne izboljšave na igrišču. Naša glavna ambicija je ponovno uresničiti uspehe tako v rezultatskem kot kadrovskem smislu ter znova navdušiti prebivalce Krškega za nogomet.

Z združitvijo dveh klubov je nujno potrebna tudi nova podoba. Novi grb kluba je oblikovan na osnovi prejšnjega znaka, s formigotskim ščitom, ki nosi polje zelene barve s tremi belimi navpičnimi črtami – simbolom treh pomembnih transformacij kluba. Temnozeleni trak z novim nazivom kluba tvori osrednji del ščita. Dva odtenka zelene, temnozeleni kot povezava s prejšnjim simbolom in svetlo zeleni, ki simbolizira svežino, elan in vizijo, sta združena v novi podobi. Na vrhu grba pa se dviga silhueta reaktorske zgradbe NEK, ki je postala prepoznaven simbol kraja. Letnica 1922 v kupoli pa opominja na dolgoletno zgodovino. Novi grb tako predstavlja prihodnost, moč in predanost nogometu v Krškem. Prenovljena podoba grba je delo grafičnega oblikovalca Miloša Radosavljevića.

Vir: NK Krško Posavje

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si