Srečanje z duhovniki in redovnicami

V januarju se župan Občine Brežice Ivan Molan s sodelavci tradicionalno sreča z duhovniki in redovnicami, ki delujejo na področju občine Brežice. Vsakoletno srečanje je priložnost za pogovor o dosedanjem delu, sodelovanju in načrtih za prihodnost, saj občina in župnije skrbijo za dobrobit istih ljudi.

Udeležence je v župnijski cerkvi Imena Marijinega sprejel domači župnik Matej Užmah. Zbranim je predstavil aktivno župnijo, v kateri obiskuje verouk približno 130 otrok, in cerkev, zgrajeno leta 1865, ki je največja cerkev v brežiški občini ter med največjimi v Posavju. Njena posebnost je kip Marije na podstavku v obliki ladje, ki ga je oblikoval slavni arhitekt Jože Plečnik.

Župan je predstavil načrte občine za prihodnje ter večje projekte, med katerimi so kolesarska povezava Brežice-Krška vas, Hidravlične izboljšave vodovodnega sistema, gradnja paviljona ob vodovodnem stolpu, obnova atletskega stadiona v Brežicah, ureditev Černelčeve ceste v Brežicah z izgradnjo krožišča, obnova lokalne ceste Cerklje ob Krki–Črešnjice, izgradnja pločnika v naselju Cerklje ob Krki, izgradnja prizidka Zdravstvenega doma Brežice in lekarne, gradnja novega mostu na Borštu, gradnja kanalizacija v Krški vasi in vodovoda Križe.

Župan je dodal, da Občina Brežice prek javnega razpisa namenja del proračunskih sredstev za sofinanciranje programov na področju ohranjanja in vzdrževanja kulturnih spomenikov lokalnega pomena, ki niso v lasti Občine Brežice, ter drugih programov na področju kulture, kamor sodijo tudi obnove sakralnih objektov, ki predstavljajo pomembno kulturno dediščino. Enako lahko župnije na javni razpis za sofinanciranje projektov na področju mladine prijavijo aktivnosti za mlade, kot so oratoriji.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si