Odličen začetek sezone za Športno društvo SU Novo mesto

Potem ko so se v ŠD SU Novo mesto sredi maja veselili naslova državnih prvakov v 1. slovenski namiznoteniški ligi in si nato z vsemi selekcijami privoščili zaslužen počitek, so v zadnjih tednih zavihali rokave ter se odločno in zavzeto lotili priprav na novo sezono. Da ciljajo visoko, je jasno. In začetek sezone je odličen – člani so v Murski Soboti na Pokalu Slovenije 2022 s 3:0 v finalu ugnali ŽNTK Maribor in ubranili naslov pokalnih prvakov. Mladi upi pa na treningih tudi vse bolj dokazujejo, kako se vztrajnost in trud obrestujejo.

V začetku avgusta se je več kot 40 igralcev in igralk ŠD SU udeležilo priprav v Planici. Pridružili so se jim tudi avstrijski kolegi iz SPG Linz in paraolimpijski zmagovalec iz Anglije Will Bailey. Namen priprav je bil jasen – čim bolje se pripraviti na novo sezono, v kateri SU-jevci visoko ciljajo tako v posamični konkurenci kot ekipno.

Pri kadetinjah ponovno ciljamo na najvišjo stopničko, zato je treba z vsemi puncami delati zelo sistematično, da bo forma na vrhuncu, ko bo čas za državna prvenstva. Cilj pri naših najmlajših na pripravah je bil, da se poveča število treningov in s tem tudi kvaliteta izvajanja posameznih udarcev. Tudi naši mladinci so letos še kako motivirani, saj so z osvojitvijo lanskega 4.mesta na ekipnem državnem prvenstvu pokazali, da tudi oni sodijo v sam vrh Slovenije. Prva ekipa cilja kot lani na sam vrh v rednem delu ligaškega prvenstva in nato seveda boj za najvišja mesta,” pravi glavni trener Uroš Slatinšek.

Vir in foto: Športno društvu SU Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si