Leja Glojnarič je najboljša parašportnica leta 2023

Krovna nacionalna organizacija za parašport, Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite Slovenije je na Brdu podelila priznanja najboljšim parašportnikom. Najboljša parašportnika leta 2023 sta gluha atletinja Leja Glojnarič in parastrelec Franček Gorazd Tiršek, ženska reprezentanca odbojke sede pa je ekipa leta.

Atletinja Leja Glojnarič in lokostrelec Dejan Fabčič pa sta iz rok Marka Lotriča, predsednika Državnega sveta, prejela plaketi, ki jih Zveza ŠIS-SPK podeljuje športnikom za izjemne dosežke. Vsestranska atletinja Leja Glojnarič je na evropskem prvenstvu gluhih postavila nov mejnik v svoji karieri. V mnogoboju je prebila magično mejo 5000 točk in tako z dosežkom 5085 postavila nov svetovni rekord. Paralokostrelec Dejan Fabčič je minulo uspešno leto kronal z novim evropskim rekordom. V dvoranskem lokostrelstvu je na razdalji 18 metrov v parakategoriji “Recurve Men Open” v Luksemburgu postavil novo rekordno znamko s 551 zadetimi krogi.

Na Brdu so ob tem slovesno podelili tudi Zlati znak Zveze ŠIS-SPK, Srebrni znak Zveze ŠIS-SPK, Znak Zveze za osvojeno medaljo na evropskem prvenstvu v neparalimpijski športni panogi in Znak Zveze ŠIS-SPK za športno udejstvovanje.

Vir: Zveza za šport invalidov Slovenije

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si