Trebanjska galerija odpira svoja vrata

Kot vsako leto na dan odprtih vrat, ko kulturne ustanove po Sloveniji omogočijo brezplačen vstop vsem ljubiteljem umetnosti, tudi letos v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje pripravljajo zanimiv program. Kot so sporočili, lahko obiščete barvito stalno postavitev, ki jo od januarja letos spremlja tudi Virtualni vodič GLST.

Še zadnjič se lahko sprehodite med letnimi časi Roberta Hlavatyja na začasni razstavi Prosevajoča in prelivajoča se lepota akvarela: videnja in občutenja krajine. Če želite doktorja in akvarelista podrobneje spoznati, pa se lahko pridružite na vodstvu ob 18. uri. Po življenjski in ustvarjalni poti umetnika bo obiskovalce popeljala kustosinja Nelida Nemec, ki je Hlavatyja tudi osebno poznala.

Če ste lačni umetnosti že zgodaj zjutraj, bo ob 9. uri galerijska sodelavka Deja Bečaj predstavila izsek svoje doktorske disertacije Narava kot razstavni prostor. Orisala bo razvoj umetniških zvrsti povezanih z naravo in izpostavila primere umetniških projektov v vrtovih, gozdovih, parkih in celo na vodi.

Gostili bodo tudi tečaj akvarela pod mentorstvom Braneta Praznika.

Vir in foto: Galerija likovnih samorastnikov Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si