FOTO: 1026 pridnih parov rok čistilo Brežice

Že enajsto leto zapored so prostovoljci, ki jih je k akciji povabila Komunala Brežice v sodelovanju z ZPTM Brežice, obeležili Svetovni dan voda in naravo razbremenili za več kot 6 ton odpadkov.

V Komunali Brežice so bili odziva na čistilno akcijo izredno veseli. “Naša čistilna akcija je odlično uspela, skupaj je sodelovalo največ organizacij in prostovoljcev do sedaj, in sicer kar 600 osnovnošolskih otrok, 16 krajevnih skupnosti, 4 prostovoljna gasilska društva, 16 krajevnih skupnosti, 6 turističnih društev, 3 športna društva, 3 vaške skupnosti, stanovalci iz mesta Brežice in 80 zaposlenih Komunale Brežice. Skupaj smo zbrali nekaj več kot 6 ton odpadkov. Vsem sodelujočim smo razdelili brezplačne rokavice in vreče za odpadke ter poskrbeli za odvoz, poskrbeli smo, da so zbrani odpadki namesto v naravnem okolju pristali na Zbirnem centru Boršt,” je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Čistilna akcija se sicer še nadaljuje vse do Svetovnega dneva Zemlje, konec aprila, ko bodo čistilne akcije izvedle še preostale krajevne skupnosti in organizacije.

Vir: Komunala Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si