Pomagajmo prizadetim v neurju

Visoke temperature in hitro spreminjajoče se vremenske razmere so poskrbele, da je Slovenijo v preteklih dveh dneh prešla izrazita nevihtna fronta. V preteklih dveh dneh so neurja z močnimi nalivi, vetrom in točo prizadela širše območje Slovenije. Najbolj prizadeta so območja Prekmurja, Koroške, Štajerske, Gorenjske, Notranjske, Posočja, Gorenjske, Posavja in Dolenjske. Neurje s točo je odkrivalo strehe, poškodovalo stanovanjske in gospodarske objekte ter poškodovalo ali uničilo poljščine in sadovnjake.

Rdeči križ Slovenije je v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa Slovenija stopil v stik s pristojnimi na lokalnem nivoju, sodelavci in prostovoljci Rdečega križa pa so obiskali posamezna območja, ki jih je prizadelo neurje. Že včeraj smo v dogovoru z območnimi združenji na nekatera območja dostavili razvlažilnike prostorov.

Kako lahko pomagate? Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo UJMA5 ali UJMA10 na številko 1919 in prispevali boste 5 oz. 10 EUR za pomoč prizadetemu prebivalstvu pri sanaciji škode, ki jo je povzročilo neurje. Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.

Sredstva za pomoč pa lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.), sklic: 00 96875, Namen: Ujma 2023, BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR – Dobrodelno plačilo.

Vir: Rdeči križ Slovenije

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si