Zahvale sodelujočim pri gašenju požara na Krasu

Gasilska zveza Ivančna Gorica je v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica in občinskim štabom civilne zaščite pripravila slavnostno prireditev, na kateri je podelila zahvale gasilcem, ki so sodelovali pri gašenju požara na Krasu. Prireditev je potekala v prostorih PGD Muljava.

Pri posredovanju najobsežnejšega požara v zgodovini samostojne Slovenije na goriškem Krasu je letos poleti sodelovala tudi številčna odprava gasilk in gasilcev iz Gasilske zveze Ivančna Gorica. Po besedah predsednika GZ Ivančna Gorica Jureta Strmoleta je bilo na posredovanje poslanih 135 gasilcev iz 15 gasilskih društev iz občine, dve društvi pa sta izdatno skrbeli za požarno stražo v domači občini. V vseh dneh je bilo opravljenih prek 2100 prostovoljnih ur in prevoženih prek 2000 km.

Tako predsednik gasilske zveze kot župan Dušan Strnad sta se v nagovorih prisotnim gasilcem zahvalila za nesebično pomoč in plemenito delo, ki so ga opravili v izjemno zahtevnih razmerah, sočasno pa skrbeli za požarno varnost v ivanški občini. Ob tej priložnosti je župan omenil, da je tudi zaradi tega Občinski svet Občine Ivančna Gorica v nedavno sprejetem proračunu za leto 2023 namenil izdatno višja sredstva za razvoj gasilske organizacije v občini. Besedam zahvale sta se pridružila tudi poveljnik gasilske zveze Slavko Zaletelj in poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Jože Kozinc.

Po nagovorih je sledila izročitev zahval gasilcem za posredovanje na Krasu, podelili pa so še priznanja in čine gasilcem, ki so opravili tečaj za gasilskega častnika, operaterja dronov na intervencijah in tečaj za mentorja mladine. Predstavljena je bila tudi namenska gasilska oprema, ki so jo letos razdelili društvom po načrtu gasilske zveze.

Župan in direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič stagasilski zvezi izročila učni komplet za potrebe izobraževanja prve pomoči (učni defibrilator in pet lutk za oživljanje). Komplet je bil pridobljen v sklopu projekta Skupaj za varni jutri.

Vir: Občina Ivančna Gorica, foto: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si