Regijsko preverjanje ekip prve pomoči

V organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenjea Metlika, Občine Metlika in Uprave RS za zaščito in reševanje, izpostava Novo mesto, je minulo soboto potekalo 28. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite.

Na preverjanju je sodelovalo 12 ekip prve pomoči, njihovi člani so svoje znanje pokazali na štirih delovnih mestih, kjer so oskrbeli 16 poškodovancev. Delovna mesta so predstavljala simulacije nesreč, ki se lahko pripetijo vsakemu; nesreča na ‘teambuidling’ dogodku, nesreča na sindikalnem pikniku, nesreča pri delu in nesreča na otroškem igrišču. Prvo mesto in čast zastopanja regije na državnem preverjanju usposobljenosti si je priborila ekipa Civilne zaščite Žužemberk.

V metliškem združenju Rdečega križa si želijo, da bi bile ekipe prve pomoči dober vzgled širši družbi in pozivajo k vzpostavljanju novih ekip. Želijo si, da bi prva pomoč postala sestavni del splošne izobrazbe in da bi pridobljene veščine in znanja pomagale reševati življenja tudi v prihodnje.

Za uporabo prostorov se metliško združenje zahvaljuje Elektru Ljubljana – nadzorništvu Metlika, Komunali Metlika, Zdravstvenemu domu Metlika in podjetju Prelet Metlika ter gostiteljici občini Metlika. Za nemoten potek preverjanja se zahvaljujejo predstavnikom Gasilske zveze Metlika, Civilne zaščite izpostava Novo mesto, prostovoljcem Rdečega križa Metlika, Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Metlika, vsem ocenjevalcem preverjanja in maskerjem RKS. 

Vir: OZRK Metlika

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si