Zmaga košarkarjev Krke, šesta zapored

Uvodno srečanje šestega kola Lige Nova KBM je bilo odigrano v Škofji Loki, zmage s 111:80 (22:17, 33:22, 28:18, 28:23) pa so se veselili košarkarji KK Krka. Proti ekupi LTH Castings je novomeška ekipa zabeležila še šesto zaporedno zmago in kot edina ostaja stoodstotna.

Krkaši so začeli s peterko, v kateri so igrali reprezentanti Jan Špan, Leon Stergar, Robert Jurković in Jurij Macura ter povratnik po poškodbi Andrej Stavrov, ki mu je bila to prva uradna tekma v tej sezoni. Domači so po petih minutah vodili z 11:6, potem pa so Krkaši dosegli 10 zaporednih točk in povedli s 16:11. Plus 5 je bilo tudi ob koncu prve četrtine (22:17). Krkaši so imeli prvič dvomestno prednost ob koncu 12. minute, ko je bilo 30:20, do konca polčasa pa so razliko povečali na 16 točk (55:39). V drugem polčasu se niso ustavljali, ampak so prednost le še povečevali. S trojko Mihe Cerkvenika so v 37. minuti še tretjič leto presegli mejo 100 doseženih točk, nazadnje pa so se ustavili pri 111 točkah.

5 x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 21
Največ skokov: Robert Jurković 9
Največ asistenc: Jan Špan 7
Največ pridobljenih žog: Jan Špan 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Robert Jurković 24

Rok Stipčević, kapetan Krke, je po tekmi povedal: »Dobili smo tudi zadnjo tekmo pred reprezentančnim odmorom. Smo še neporaženi, skupaj z 2. ABA ligo pa imamo odličnih osem zmag. Vesel sem, da smo v pozitivnem ritmu in da smo končno vsi zdravi, saj se je vrnil tudi Stavrov. Vse nam gre po načrtih, trener Okorn pa vse skupaj dobro vodi. Vesel sem in čestitam Španu, Macuri, Jurkoviću in Stergarju za vpoklic v reprezentanco. V premoru bomo ostali delali in čakali, da se vrnejo, potem pa gremo v napad v naslednji del sezone. Tekmo z LTH Castingsom smo dobro oddelali. Pristop je bil pravi, vsi smo svoje delo opravili maksimalno. Bili smo favoriti, a je tako tekmo vseeno treba dobiti, saj se nasprotniki prav na takih tekmah želijo pokazati v najboljši luči.«

Rok Stipčević, kapetan Krke: »Dobili smo tudi zadnjo tekmo pred reprezentančnim odmorom. Smo še neporaženi, skupaj z 2. ABA ligo pa imamo odličnih osem zmag. Vesel sem, da smo v pozitivnem ritmu in da smo končno vsi zdravi, saj se je vrnil tudi Stavrov. Vse nam gre po načrtih, trener Okorn pa vse skupaj dobro vodi. Vesel sem in čestitam Španu, Macuri, Jurkoviću in Stergarju za vpoklic v reprezentanco. V premoru bomo ostali delali in čakali, da se vrnejo, potem pa gremo v napad v naslednji del sezone. Tekmo z LTH Castingsom smo dobro oddelali. Pristop je bil pravi, vsi smo svoje delo opravili maksimalno. Bili smo favoriti, a je tako tekmo vseeno treba dobiti, saj se nasprotniki prav na takih tekmah želijo pokazati v najboljši luči.«

Liga NKBM, 6. krog, 4.11.
LTH Castings – Krka 80:111 
(17:22, 22:33, 18:28, 23:28)
Krka: Stergar 14 (4 sk, 3 as), Jančar 16, Cerkvenik 7 (3 sk, 3 as), Stipčević 21 (3 sk, 2 as), Stavrov 6 (4 sk, 2 as), Vucić 9 (5 sk, 3 as), Jurković 17 (9 sk), Spasojević, Špan 2 (2 sk, 7 as), Škedelj 8 (4 sk, 2 as), Macura 12 (4 sk).

Krkaše naslednja tekma čaka v petek, 18. 11., ko bodo gostili Hopse s Polzele.

Kvartet za Slovenijo

Moško člansko reprezentanco 11. in 14. novembra čakata novi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023. Slovenci bodo merili moči z Izraelci in Nemci, selektor Aleksander Sekulić pa je na seznam za dvoboja uvrstil tudi štiri krkaše – to so Jan Špan, Jurij Macura, Leon Stergar in Robert Jurković.

vir: KK Krka, foto: Jan Bernik/KK Škofja Loka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si