Projekt Dragulji Metlike

Metliška občina je bila uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, kjer je pridobilia dobrih 206 tisoč evrov sofinancerskih sredstev za ureditev zunanjih prostorov metliškega gradu – projekt Dragulji Metlike.

V sklopu projekta bodo uredili grajski vrt, na platoju ob gradu bodo uredili parkirišče s sanitarijami in ozelenjen atrij. Ureditev je večnamenska, saj bo prostor namenjen tudi organiziranju dogodkov na prostem. V ta namen bodo postavili oder. V sodelovanju z lokalnimi ponudniki in drugimi deležniki bomo razvili turistične produkte. Ob/na javni turistični ponudbi bodo v starem mestnem jedru razvili tudi dodatno ponudbo ter pridobili ekološki znak Zero waste za prireditev.

Namen projekta je ureditev nove turistične infrastrukture na degradiranem območju okoli metliškega gradu za namene izboljšanja funkcionalnosti območja in razvoja kakovostnih trajnostnih doživetij v starem mestnem jedru Metlike.

Ocenjena vrednost projekta: je 510.709,42 evrov, pri čemer bo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport prispevalo dobrih 206 tisoč evrov . S projektom naj bi pričeli januarja prihodnje leto in ga zaključili septembra 2024.

Vir: Občina Metlika

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si