Prijeli storilce, nasilnež v priporu

V ponedeljek nekaj pred deseto uro zvečer so policisti na številki 113 prejeli klic o tatvini kolesa in poškodovanju postaje mestnih koles na Seidlovi cesti v Novem mestu. 46-letnik je med sprehodom opazil četverico, ki so nasilno odstranili/odtrgali kolo iz nosilcev, in jih opozoril na neprimernost početja. Pri tem ga je eden od četverice udaril v predel obraza, skupina pa je nato zbežala in med begom za seboj pustila ukradeno kolo. 46-letnika so oskrbeli v novomeški bolnišnici, kjer so njegove poškodbe opredelili kot hude.

Policisti so še isti večer v mestu izsledili in prijeli 22-letnega osumljenca tatvine iz Brezja v družbi 16-letnice in 15-letnika. Ukradeno električno kolo znamke Kenzel so zasegli in ga bodo vrnili lastnikom. 22-letnika bodo kazensko ovadili zaradi tatvine. Z dejanjem so novomeški mestni občini po prvih ocenah povzročili za okoli 2.500 evrov škode.

V torek zjutraj so novomeški policisti na podlagi zbranih obvestil po prijetju prve trojice izsledili in pridržali še domnevnega četrtega člana skupine, 27-letnika z Otočca, ki ga sumijo kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena kazenskega zakonika.

S kazensko ovadbo so ga danes iz policijskega pridržanja privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu. Po zaslišanju je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

22-letnika so policisti v zadnjih letih že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Prav tako so večkrat obravnavali tudi 27-letnega nasilneža, in sicer zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si