Petarde? Ne, hvala!

TAM-TAMov družbeno odgovorni projekt Petarde? Ne, hvala! letos poteka že enajsto leto zapored. V središču vseslovenske ozaveščevalne akcije, ki javnost nagovarja k opustitvi uporabe pirotehnike, so tudi tokrat mestni plakati po vsej državi.

Letošnja kampanja si aktivno prizadeva k spodbujanju empatije do štirinožnih prijateljev. »Izbrali smo podobo dveh lebdečih helijevih balonov v obliki psa in mačke, ki simbolizirata njihovo ranljivost in potrebo po zaščiti pred glasnimi in nepričakovanimi zvoki.

V času trajanja projekta so bili sicer doseženi veliki premiki in mejniki, kot je poglobljeno in razširjeno razumevanje škodljivih in ogrožajočih posledic pirotehnike na ranljive skupine, živali, okolje in navsezadnje uporabnike, pa tudi opustitev ognjemeta v nekaterih slovenskih občinah in odločitev trgovcev, da se odrečejo prodaji pirotehnike.

Akciji se lahko pridružite tudi vi, in sicer z opustitvijo uporabe pirotehnike in z deljenjem vsebin na družbenih omrežjih, s čimer boste pripomogli k doseganju čim večjega števila ljudi. S tem pa k mirnejšim in lepšim praznikom za vse.

Vir: TAM – TAM

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si