Novomeška knjižnica z novo podobo

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je dobila nov znak, pod katerim so se podpisale štiri avtorice, ki delujejo kot Studio LEPPA. Avtorice sodelujejo tudi pri pripravi celovitega preoblikovanja vizualne podobe knjižnice.

Novi znak knjižnice pripoveduje zgodbo o dialogu med preteklostjo in sodobnostjo. Sestavljen je iz vzorca knjig, ki je zasnovan tako, da samostojno deluje tudi kot črka k, ter digitaliziranih inicialk Mirana Jarca, po katerem se knjižnica imenuje.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto postaja nosilka razvoja javnega knjižničnega sistema. Temu primerno prilagaja tudi korporativno in organizacijsko podobo, katere del je tudi podoba knjižnice. V svojem strateškem načrtu si je zadala razviti posodobljeno identiteto in znamko knjižnice. S tem namenom je v preteklem letu izvedla javni razpis za nov znak knjižnice. Poleg oblikovanja znaka knjižnice so bili predmet razpisa tudi barvna shema, ikone in ozadja za družbena omrežja, predlogi objav na družbenih omrežjih, dopisni list s tipografijo in kratka obrazložitev oblikovne rešitve.

Vseh 22 oblikovnih predlogov, ki jih je ocenjevalna komisija uvrstila v izbor, si lahko še do konca marca ogledate v razstavnem prostoru novomeške knjižnice.

Vir: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si