Podelili priznanja Planinske zveze Slovenije

Planinska zveza Slovenije vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje posameznikom za dolgoletno predano prostovoljsko delo na različnih področjih planinske dejavnosti tako v lokalnem kot širšem družbenem okolju. Na svečani podelitvi v Slovenski Bistrici so podelili svečane listine enajstim zaslužnim posameznikom, spominske plakete 22 planincem ob življenjskih jubilejih in pet priznanj vodstva za posebne dosežke.

Svečano listino je prejel tudi ALEŠ ERJAVEC (PD Polž Višnja Gora) za obsežno in vztrajno delo v društvu, katerega zadnjih devetnajst let vodi. Je tudi planinski vodnik z veliko posluha za delo z mladimi. Društvo pod njegovim vodstvom že dolga leta pripravlja sedaj že tradicionalni Jurčičev pohod.

Najvišja priznanja Planinske zveze Slovenije so skromna pozornost in edina nagrada, ki jo lahko planinska organizacija podeli zaslužnim posameznikom za njihovo dolgoletno prostovoljno delo na različnih področjih planinske dejavnosti. »Ta priznanja so odraz spoštovanja do vaših naporov in prizadevanj v matičnih društvih in organih PZS, ki ste jih skozi desetletja svojega dela vgradili v mozaik svojega delovanja. Kot prostovoljci ste na različnih področjih opravili izjemno delo za širitev planinstva v Sloveniji in ga tudi vsak po svoje zaznamovali. Prav vsi in vsak izmed vas ste prispevali pomemben delež k rasti slovenskega planinstva in s tem postali tudi najboljši zgled mlajšim generacijam. Naj vas ob prejemu priznanja navdaja občutek, ki daje veličino vsem velikim osebnostim iz zgodovine — ponos in olajšanje, da je vendarle ostalo nekaj za vsakim od vas, kar ni vezano na materialni svet potrošništva,« je v biltenu zapisal podpredsednik PZS Jožef Bobovnik.

Vir in foto: Planinska zveza Slovenije

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si