Krka v treh nizih premagala Črnuče

V novomeški dvorani Marof sta se v soboto pomerili ekipi Krke in Črnuč. V tekmi vodilne in zadnje uvrščene ekipe zelene skupine so pričakovano več pokazali izkušenejši odbojkarji Krke in se razveselili nove zmage, za katero so potrebovali tri nize. Do zmage sta jih znova povedla Jarvis (11 točk) in Kosmina (10), pri gostih pa je bil najbolj razpoložen Mivšek (12). Krko zdaj čaka četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Novomeščani so v osrednjem delu prvega niza naredili ključno razliko na dober servis Jarvisa. Gostom napad ni stekel, domači pa so na čelu s Kosmino in Bregarjem zanesljivo zaključevali. Ob vodstvu domačinov s 17:11 je gostujoči trener vzel še drugi odmor, a to ni prekinilo naleta domačinov. Prednost domačih je bila dovolj visoka, da je trener Rojc v zaključku niza lahko priložnost ponudil tudi Kožarju in mlademu Medvedu. Niz je po napaki gostov pripadel Krki s 25:19.

V drugem nizu sta bili ekipi poravnani do 13. točke, nakar so si domači odbojkarji privoščili tri zaporedne napake. Nad videnim ni bil navdušen domači trener Rojc, zato je reagiral z odmorom. Krka se je nato sicer približala, a z dvema uspešnima napadoma je Lenič povedel goste na 18:21, pri tem pa je domači trener vzel še drugi odmor. Sledilo je nekaj boljših trenutkov za Krko, katero sta Pulko in Jarvis pripeljala na točko zaostanka (22:23). Gosti so vzeli odmor, zatem pa so Novomeščani postavili tri zaporedne bloke – najprej enega Lindič, nato pa še dva zaporedna Jarvis za končnih 25:23 za Krko.

Tretji niz se je odvil povsem po željah novomeških odbojkarjev, ki so prevladovali v vseh odbojkarskih prvinah od prve do zadnje točke. Ob zanesljivem vodstvu si je domaći trener lahko privoščil tudi številne menjave. Po poškodbi se je na parket vrnil Rojnik, celoten niz je odigral tudi mladi Medved, del niza pa je igro Krke organiziral Kožar. Izkazali so se prav vsi, ob koncu niza pa je rezultat pokazal 25:18 za novo zmago Krke.

Vir: MOK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si