Šport je nekaj, kar povezuje ljudi v brežiški občini

Občina Brežice v sodelovanju z Zavodom za šport in Športno zvezo Brežice dokazuje, da upravičeno nosi naziv Evropsko mesto športa 2022. V Evropskem tednu mobilnosti je v starem mestnem jedru, na Cesti prvih borcev, potekalo pestro dvodnevno dogajanja, ki se je izteklo danes na dan slovenskega športa z množično udeležbo otrok na športnem dogodku na ploščadi pri HE Brežice.

Današnje športno dogajanje v Brežicah je bilo del osrednjega dogodka ob Dnevu slovenskega športa, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Brežice so bile ena od petih slovenskih lokacij, ki se je z navijanjem v živo vključila v program v Ljubljani. Ob 12. uri pa se je več kot 800 zbranih brežiških otrok podalo na Predsednikov tek, ki je potekal po celotni državi pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Zavod za šport Brežice je poskrbel za organizacijo dneva brez avtomobila v sklopu evropskega tedna mobilnosti. Včeraj dopoldne se je v mestnem jedru zvrstilo 14 aktivnosti, ki so jih pripravile različne organizacije, javni zavodi, podjetja ter športna društva. Dogodka se je udeležilo več kot 600 otrok štirih brežiških osnovnih šol. Popoldne pa se je nadaljevalo z mini olimpijado, ki jo je izvedla Športna zveza Brežice v sodelovanju z Slovenia Olympic Team ter 14 lokalnimi športnimi društvi.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si