Individualno karierno svetovanje za mlade tudi v novem šolskem letu

V lanskem šolskem letu so v okviru CIK Trebnje vzpostavili Karierni center za mlade Trebnje, v letošnjem šolskem letu pa z delovanjem individualnega kariernega svetovanja nadaljujejo.

Nekateri mladostniki sprejemajo karierne odločitve dokaj hitro in neobremenjeno, veliko več pa je takih, ki slabo poznajo tako sebe kot možnosti v okolju ter se posledično izgubljajo v poplavi informacij. Tem mladostnikom želijo omogočiti, da bodo prek orodij za ocenjevanje in samoocenjevanje ter s pomočjo svetovalca bolje spoznali svojo osebnost, svoje kompetence, interese, cilje in vrednote. Spoznali bodo značilnosti poklicev, ki jih zanimajo, delovne naloge in osebnostne lastnosti, ki so ustrezne za opravljanje želenega poklica. V sklopu svetovanja bodo mladostnikom predstavili tudi nekaj konkretnih aktivnosti ter spletnih strani, ki bodo učencem in dijakom v pomoč v procesu kariernega raziskovanja.

Kot pomoč pri odločitvi pri nadaljnji karieri in poklicnih izzivih se po šolah do konca šolskega leta izvaja delavnice na temo spoznavanja sveta dela in poklicev. V sklopu projekta KCM Trebnje poteka tudi dokončanje dvigala v prostorih CIK Trebnje, ki bo namenjeno invalidnim osebam in osebam s posebnimi potrebami.

Vir in foto: CIK Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si