Karierni center Posavje začenja z izvedbo aktivnosti

Projekt Vzpostavitev inovativnega podpornega okolja „Karierni center Posavje“ v regiji Posavje je dvoletni projekt, ki se ga financira s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma 2014–2021 in sredstvi pripadajoče slovenske udeležbe v višini pol milijona evrov v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.

V projektnem partnerstvu sodelujejo Regionalna razvojna agencija Posavje (RRA Posavje) kot vodilni partner in prijavitelj projekta, Mestna občina Krško, Mladinski center Krško, Ljudska univerza Krško, Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško in norveški partner, socialno podjetje Collective Innovation.

V okviru projekta bo Mestna občina Krško za namen Kariernega centra Posavje uredila podstrešje Mencingerjeve hiše, kjer so prostori RRA Posavje. Obnovljen in sodobno opremljen prostor bo namenjen izvajanju projektnih aktivnosti, delavnic, izobraževanj in usposabljanj za mladinske svetovalce in mlade za izboljšanje zaposlitvenih potencialov mladih v regiji Posavje.

Vir in foto: RRA Posavje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si