Monografija kot kažipot za turizem

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru s sedežem v Brežicah so predstavili monografijo z naslovom »Turistične destinacijske organizacije: gonila povezanega kreativnega zelenega razvoja in trženja«. Uredniki dr. Tanja Lešnik Štuhec, dr. Barbara Pavlakovič in Nejc Pozvek so povezali misli 40 avtorjev, ki v štirih sklopih in 24 poglavjih predstavljajo najbolj aktualne teme managementa turističnih destinacij v Sloveniji.

Znanstveni prispevki predstavljajo izhodišča za zaposlene in študente na zelo širokem področju turistične in hotelirske stroke ter vseh dejavnosti, ki se bolj ali manj povezujejo s turizmom. Ključna naloga turistične destinacijske organizacije naj bo vezana na ustvarjanje kreativno povezanega okolja. Produkti slovenskega turizma naj bodo pripravljeni za prepoznane ciljne skupine in segmente gostov in naj temeljijo na razlikovalnosti narave, kulturne dediščine, gastronomije, ročnih spretnosti in življenja v štirih makroregijah.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je monografija dobrodošlo in učinkovito orodje za sodelavce v turističnih destinacijskih organizacijah, študente, raziskovalce in pedagoge, resorna in pristojna ministrstva ter odločevalce. Predstavlja pomemben kažipot, ki so ga potrpežljivo sestavili vodilni teoretiki in praktiki – strokovnjaki s področja turističnih destinacij v Sloveniji.

Vir in foto: Fakulteta za turizem

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si