Fužinar v Novem mestu do zanesljive zmage

V novomeški dvorani Marof sta se pomerila domača Krka in Fužinar Sij Metal iz Raven na Koroškem. Zmage v treh nizih so se razveselili Korošci, ki so si s tem tudi praktično priigrali mesto med najboljših šest ekip v ligi. Pri gostih je bil daleč najbolj razpoložen Robida, dosegel je 19 točk, pri domačih jih je 11 vpisal Kosmina.

Glede na tesen rezultat na prvi tekmi je bilo tudi v Novem mestu pričakovati izenačeno srečanje in večji del uvodnega niza je bilo prav tako. Šele v končnici niza so gosti uspeli prevesiti tehtnico na svojo stran, predvsem z boljšim začetnim udarcem in borbeno igro v polju. Zvita poteza Stojanova in uspešen blok Plesca za vodstvo gostov z 18:20 sta bila razlog, da je domači trener Rojc vzel še drugi odmor. V nadaljevanju je za pomembni vezani točki gostov poskrbel še Robida, najprej z uspešnim napadom, zatem pa je še z blokom ustavil domačega kapetana. Kosmina je nato prekinil niz začetnih udarcev Lednika in z napadom zmanjšal zaostanek na 20:23. Pušnik, še lani član Krke, je gostom priigral prvo zaključno žogo, to pa je z asom nemudoma izkoristil Stojanov za 20:25.

Drugi niz so mnogo bolje načeli gosti in si hitro priigrali zajetno prednost, saj jim je uspevalo praktično vse. Domači trener Rojc je poskušal z menjavami najti razpoloženo šesterico, in jo ob zaostanku sedmih točk naposled našel z Jarvisom in Pulkom. Z njuno pomočjo in nekaj lepimi obrambnimi potezami so Krkaši postopoma manjšali zaostanek, z napadom Pulka pa izenačili na 21 točki. Tu se je gostiteljem ustavilo. Po zapravljenem začetnem udarcu je Pušnik najprej postavil blok za 21:23 in bil zatem uspešen še v napadu za prvo zaključno žogo gostov. Niza je bilo konec že v naslednji akciji, saj se je Novomeščanom pripetila napaka na podaji (21:25)

V tretjem nizu se je igra Krke povsem razpadla. Korošci so učinkovito servirali in napadali, bili v napadu skoraj 80% učinkoviti, Krka pa ni našla pravega odgovora. Robida je zgolj v tretjem setu zbral 9 točk, pomagala sta mu še Pušnik (5) in Plesec (4), za gladko zmago s 16:25, s čimer so si Korošci dokončno priigrali uvrstitev med najboljših 6 ekip po rednem delu.

Vir: MOK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si