Kmalu obnova lesenega mostu na Majer

Včeraj sta gradbeno pogodbo za obnovo lesenega mostu na Majer podpisala župan Andrej Kavšek in direktor podjetja GNOM iz Šentvida pri Stični Jožef Drešar. Naložba sicer sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v sklopu projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca, je vredna okoli 75 tisoč evrov, dela pa bodo končana predvidoma do konca junija naslednje leto.

»Projekt Po poteh skrivnostnega obiskovalca je del celovite obnove starega mestnega jedra, s katerim želimo postati primer uspešne oživitve mestnega jedra na našem demografsko ogroženem obmejnem območju. V sklopu projekta bomo med drugim poleg lesenega mostu uredili tudi Ajdovo zrno s površinami za lokalne ponudnike in parkirnimi površinami za turiste z dvema polnilnicama za električne avtomobile in eno servisno polnilno postajo za kolesa ter obvodno sprehajalno pot«, je ob podpisu pogodbe povedal župan Andrej Kavšek.

Župan je podpisal tudi pogodbo za gradbeni nadzor ter koordinacijo in varstvo pri delu pri investiciji obnove lesenega mostu na Majer, in sicer z direktorjem podjetja Ambiens iz Črnomlja.

Napredek del v sklopu projekta lahko spremljate na tej povezavi.

Vir: Občina Črnomelj

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si