FOTO: Obnovljeno večnamensko igrišče Beti

Minulo soboto so v Metliki namenu predali prenovljeno večnamensko igrišče Beti. Z metom na koš so ga slovesno otvorili legenda slovenske košarke, Peter Vilfan, županja Občine Metlika, Martina Legan Janžekovič in predsednik Športne zveze Metlika, Vanja Vlah.

Gradbena dela je izvedlo podjetje BGP GRADNJE, d. o. o., preplastitev igrišča s tartansko podlago, izris črt ter postavitev opreme podjetje Sport technology, d. o. o., za razsvetljavo igrišča pa je poskrbelo podjetje EVI, d. o. o. Skupna vrednost gradbenih del, postavitve tartanske podlage in opreme ter ureditev razsvetljave znaša 75.708,29 EUR. Investicijo je finančno podprla Fundacija za šport, in sicer v višini 30.685,00 EUR, razliko v višini 45.023,29 EUR pa je zagotovila Občina Metlika.

Z investicijo smo izboljšali funkcionalnost obstoječih športnih površin, izboljšali pogoje za kakovostni šport ter športno udejstvovanje otrok, mladine in ostalih uporabnikov igrišča. V nadaljevanju si bomo prizadevali tudi za ureditev okolice igrišča.

Dogodek so popestrili otroci Otroškega vrtca Metlika, ki so pred pričetkom prireditve po igrišču odpeljali kolesarski poligon, Nikolina Lalić iz Plesnega društva Krokar in Otroška pevska skupina Osnovne šole Metlika. S svojo prisotnostjo so ga počastili tudi metliški sokoli. Prireditev je povezoval Matjaž Rus.

Po zaključku otvoritvene slovesnosti se je med seboj pomerila košarkarska ekipa U12 Košarkarskega kluba Krka – Telekom Novo mesto in Košarkarskega kluba Metlika.

Vir: Beti Metlika

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si