FOTO: Župan je posadil rožnato drevo

Že kar nekaj let mesecu oktobru rečemo rožnati oktober. V Združenju Europa Donna Slovenija vsako leto na tak način obeležujejo rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi in dogodki osveščajo o raku dojk in opozarjajo na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti do svojega zdravja.

Letos so aktivnosti nadgradili s sajenjem rožnatih dreves, akciji se pridružuje tudi Občina Šentrupert in njen župan Tomaž Ramovš. Ker je bila letos združenja želja, da bi v dejavnosti vključili čim več slovenskih občin, so se tudi v Šentrupertu odločili, da pri projektu sodelujejo in so tako postali partner v osveščanju o raku dojk v lokalnem okolju.“ Rožnato drevo” bo občane in občanke opozarjalo na pomen skrbi za svoje zdravja. Z veseljem povedo, da se je akciji pridružilo 58 občin po celotni Sloveniji.

V Občini Šentrupert so zasadili staro in odporno sadno sorto – jablano BELIČNIK. Pri sajenju so županu Tomažu Ramovšu pomagale podžupanja Nataša Hribar, direktorica Občinske uprave Anne Marie Valentar in svetnici Občinskega sveta Občine Šentrupert Vika Zore in Jožica Piškur. Vse zbrane je nagovorila tudi dr. Anica Kurent iz pokrajinske zveze Europa Donna. Župan se je vsaki zahvalil z rožnato ciklamo. Prav tako pa je do konca meseca oktobra občinska uprava osvetljena z rožnato barvo.

Vir: Občina Šentrupert

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si