FOTO: V Brežicah se je odvil karierni sejem

9. oktobra 2023 je pod okriljem Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice že drugič zapored potekal Karierni sejem, dogodek, na katerem stikajo priložnosti, znanje in mladostna energija. Po lanskoletni uspešni izvedbi, pozitivnih odzivih tako mladih kot ostalih sodelujočih ter željah, da bi se v lokalnem okolju odvijalo več takih dogodkov, smo letos organizacijo sejma ponovili.

Udeležence sta nagovorili vodja sejma, Nastja Volovec, in podjetniška mentorica Sandra Peršak, ki sta poudarili pomen sejma za mlade in priložnosti, ki jih sejem ponuja. Karierni sejem je slavnostno otvoril župan Občine Brežice, g. Ivan Molan in izpostavil, da je pomembno, da mladi že dovolj zgodaj dobijo prvi stik s potencialnimi delodajalci, jih spoznajo in imajo priložnost povprašat o vsem, kar jih zanima.

Sejem so obiskali osnovnošolci (8. in 9. razred) in srednješolci (3. in 4. letnik) iz Posavja ter študentje fakultet, tekom dneva se jih je zvrstilo več kot 300.

V dopoldanskem času so lokalna podjetja, izobraževalne in javne ustanove na stojnicah predstavljale različne poklice, dobre prakse in zaposlitvene možnosti. Mladim smo predstavili poklice in zaposlitvene možnosti v regiji, jih informirali o priložnostih, ki jih ponujajo lokalna podjetja, ter jih podprli pri njihovih kariernih odločitvah. Na stojnicah se je predstavilo skupno 28 podjetij oz. Ustanov.

Vzporedno s predstavitvami na stojnicah so v dopoldanskem času potekale delavnice za mlade in potencialne podjetnike na temo prve izbire poklica, ustvarjanju karierne poti digitalizacije in javnega nastopanja. Popoldanski del sejma je bil namenjen podjetnikom, predstavnikom podjetij in tistim, ki razmišljajo o vstopu v podjetniške vode. Od 16. ure naprej so se odvijale delavnice na temo izgorelosti na delovnem mestu in uporabe Chat GPT. Druženje smo zaključili v sproščenem vzdušju poslovnega mreženja.

Udeležba na dogodku je bila za obiskovalce, podjetja in ustanove brezplačna, kar je omogočilo dostop do pomembnih informacij širšemu krogu zainteresiranih.

Vir: ZPTM Brežice

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si