Prihaja do telekomunikacijskih motenj

Zaradi izrednih vremenskih razmer, razlitja rek in vodotokov, sproženih zemeljskih plazov, pretrganih mostov in ponekod izpada električnega napajanja zaenkrat predvsem v severnem in zahodnem delu Slovenije prihaja do motenj v delovanju telekomunikacijskih storitev. Ekipe Telekoma Slovenije in družbe GVO, ki so nenehno na terenu, se z vsemi močmi trudijo, da bi uporabnikom na prizadetih območjih čim prej zagotovile čim bolj nemoteno delovanje tako mobilnih kot fiksnih storitev.

Zavedajo se, da je v tovrstnih izrednih situacijah možnost komunikacije z namenom zaščite in reševanja življenj in premoženja izjemno pomembna. S tem je omogočena komunikacija z bližnjimi, pa tudi usklajevanje dela civilne zaščite, gasilcev in pripadnikov ostalih infrastrukturnih služb.

Vse ekipe na terenu delajo v izredno zahtevnih razmerah. Dostop do nekaterih lokacij je ponekod popolnoma onemogočen ali pa smrtno nevaren. Na terenu smo in bomo stalno prisotni. S celovito sanacijo omrežja pa bomo pričeli takoj, ko bodo to omogočale vremenske in varnostne razmere.

Iz Telekoma se zahvaljujejo vsem ekipam, gasilcem, civilni zaščiti in vsem ostalim, ki pomagajo za prizadetih območjih.

Vir: Telekom Slovenije

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si