Dolenjsko-posavski derbi dobili rokometaši Krke

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v petek v domači dvorani gostili ekipo Rokometnega kluba Krško. Derbi 3. kroga v ligi NLB so dobili izbranci domačega trenerja Mirka Skoka, ki so se tako razveselili prvih prvenstvenih točk v letošnji sezoni. Srečanje se je pred številnimi ljubitelji rokometa končalo z rezultatom 29:23 (16:11).

Gledalci so lahko spremljali zanimiv dvoboj ekip, ki sta se med elito vrnili po lanski izjemno uspešni sezoni. Pri domačih je bil najboljši strelec Uroš Knavs s sedmimi goli, pri gostih je enega manj dosegel Patrik Glaser.

Novomeški vratar Jure Blaževič je skupaj zbral 16 obramb, po tekmi pa je povedal: »Tekma je bila zelo nervozna, saj smo vedeli, da prihaja zelo kvaliteten nasprotnik, ki nam je vsilil svojo igro. Mi smo se sicer dobro odzvali in tekmo srečno pripeljali do konca.«

Marko Sintič, igralec RK Krško, pa je po tekmi povedal: »Vedeli smo, da bomo težko parirali kakovostnejši ekipi Krke. Mislim, da nam manjka še kakšen igralec. Borili se bomo tudi v bodoče po svojih močeh, šli tekmo po tekmo. Sicer pa smo v prvem polčasu izgubili veliko žog, v drugem delu pa nam je Krka ušla na preveliko razliko in tako je zasluženo zmagala. Upam, da bomo že naslednjo tekmo z Loko dobili tako željene točke v prvi ligi«.

Krka bo v prihodnjem krogu gostila Jeruzalem Ormož, Krško pa Urbanscape Loko.

Statistika:

MRK Krka: Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 4, Majstorović 5, Grojzdek, Škrinjar, Knavs 7 (3), Vukić 1, Stanojević 4, Rašo 2, Lončar 1, Nosan, Kukman 3, Ernestl, Matko 1.
RK Krško: Logar, Žitković, Kozole, Škafar, Sintič 4, Sobotič 1, Grobelnik, Baznik 2, Resnik, Košir 3, Novak 1, Sarajlić 2, Glaser 6 (4), Švalj 3, Dosedla, Šibanc 1 (1).
Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Krško 5 (5).
Izključitve: Krka 10, Krško 6 minut.
Rdeči karton: /.

Vir in foto: MRK Krka Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si