Sneg povzročal težave v prometu

Močno sneženje je danes povzročilo precejšnje težave v prometu, ki je bil močno upočasnjen. Ves dan so bile na delu plužne in posipne službe. Marsikdo je sicer še včeraj zaradi za ta čas visokih temperatur dvomil v napoved vremenoslovcev, da bo danes res snežilo. A dež se je proti jutru spremenil v sneg, razmere na cestah pa so bile praktično iz minute v minuto slabše. Ponekod na avtocesti je promet zaradi zdrsov tovornih vozil in prometnih nesreč obstal.

Plužne enote so sicer delo začele že v zgodnjih jutranjih urah. CGP Novo mesto vzdržuje 1500 kilometrov državnih in 1000 kilometrov občinskih cest in ulic. Na napovedano sneženje so se, tako direktor področja vzdrževanja cest na CGP, dobro pripravili. Na terenu so imeli vse razpoložljive enote, torej več kot 200.

Sredi dneva so v nižinah namerili okoli 15, v višje ležečih predelih pa do 30 centimetrov snega. Ko bo nehalo snežiti, bodo ceste očistili, razširili in posuli s soljo.

Po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje se bo ponoči zjasnilo, jutro pa bo jasno in mrzlo. Zato je na mestu še enkrat opozorilo voznikom na večjo previdnost v prometu tudi jutri.

Vir: TV Vaš kanal

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si