Črnomelj uspešen pri črpanju sredstev

V občini Črnomelj si nenehno prizadevajo za izboljšanje življenjskih pogojev svojih občank in občanov ter razvoj lokalne infrastrukture. Zato zaposleni v občinski upravi redno spremljajo tako državne kot evropske predpise in nanje prijavljajo različne projekte. Tako so v zadnjih petih letih oddali prijave na skupno 55 razpisov, na katerih so bili uspešni pri kar 42 prijavah na razpis, medtem ko jih šest ni bilo odobrenih,  dva razpisa sta bila razveljavljena, na rezultate petih prijav pa še čakajo.

Na osnovi uspešnih prijav na razpise so v občini Črnomelj v zadnjih petih letih pridobili 16,7 milijonov evrov državnih in evropskih sredstev. Za izvedbo vseh teh projektov pa je občina vložila tudi okoli 19,5 milijonov evrov lastnih sredstev.

Kot pravi vodja projektne pisarne na Občini Črnomelj Anita Jamšek, je visoka stopnja uspešnosti pri prijavah na razpise rezultat trdega dela in premišljenega načrtovanja vseh zaposlenih v občinski upravi in nenehnih županovih prizadevanj ter podpore zaposlenim. »Številni uspešni razpisi omogočajo nadaljnji razvoj naše občine, hkrati pa sleherna nova pridobitev ali izboljšava prispeva k dvigu kvalitete življenja v lokalni skupnosti, kar seveda pozitivno vpliva tudi na zadovoljstvo prebivalcev naše občine.«

Na Občini Črnomelj bodo tudi v prihodnje nadaljevali s tovrstnimi aktivnostmi, saj se zavedajo, da je uspešna prijava na razpise ključna za trajnostni razvoj in napredek občine ter kvaliteto bivanja občanov, pa poudarja župan občine Andrej Kavšek. 

Vir: Občina Črnomelj, foto Anita Jamšek

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si