Brez filtra z Anušo

V osrednji dolenjski kulturni ustanovi, Kulturnem centru Janeza Trdine, se oktobra začenja programska novost, serija pogovornih večerov, naslovljenih Brez filtra z Anušo. V njih bo Anuša Gaši, ki jo javnost pozna kot uveljavljeno strokovnjakinjo za komuniciranje in politični marketing, gostila zanimive in vseslovensko relevantne osebnosti, ki po njenih besedah »poosebljajo vrednote, ki nas delajo močnejše in boljše«.

Nova serija pogovornih večerov želi dopolniti ponudbo dogodkov v Novem mestu. »V Novem mestu manjka družabnih dogodkov, ki bi ponudili dobro razmerje med vsebino in druženjem za širok krog ljudi. Naši dogodki bodo vsebinsko segali na različna področja, od športa do gospodarstva, od ustvarjalnosti do duhovnosti, a na način, ki je blizu tudi ljudem, ki jih klasični pogovorni večeri ne pritegnejo. Za to bomo poskrbeli tudi s tem, da bomo na vsakem dogodku gostili ugledne glasbenike, pa vinarje… Šlo bo torej za zaokroženo »paket« in upamo, da nam uspe ustvariti format dogodkov, na katere greš, ker veš, da se boš na njih imel dobro in slišal nekaj novega.« Tako novost v ponudbi Kulturnega centra Janeza Trdine pojasnjuje Anuša Gaši.

Sezono pogovorov, ki se bodo v sezoni 2023 / 24 zvrstili šestkrat, bo odprl poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, Srečko Šestan. »Njegovo ime ne bi moglo biti v večjem nasprotju z okoliščinami, v katerih navadno pomislimo nanj, pravi razlog za to, da sem ga povabila v Novo mesto, pa je njegova zanimiva življenjska zgodba, tesno prežeta z delom za skupnost in močno zaznamovana z nekaterimi največjimi naravnimi nesrečami, ki smo jih doživeli v zadnjih desetletjih.« Tako voditeljica pogovora z njim pojasni izbor svojega prvega sogovornika.

Pogovorni večer Brez filtra z Anušo z gostom Srečkom Šestanom bo v četrtek, 12. oktobra 2023, ob 19. uri, v ArtCaffeju Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu.

Večer bo obogatil uveljavljeni dolenjski glasbeni ustvarjalec Bort Ross. Posnetek pogovora bo na ogled na televiziji Vaš kanal in platformi You Tube.

Brezplačne vstopnice zanjo so na voljo na blagajni kulturnega centra.

Pogovorni večeri se bodo v tem letu nadaljevali v novembru, ko bo Novo mesto obiskal vrhunski kolesar Matej Mohorič in decembru, ko bo obiskovalce nagovoril pater Bogdan Knavs, ki deluje v Primorskem romarskem središču na Sveti gori.

Vir: Zavod Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si