Evropskemu tednu mobilnosti se pridružujejo tudi v Straži

Letošnjemu Evropskemu tednu mobilnosti, ki poteka od danes do četrtka pod sloganom »Trajnostno povezani«, se pridružuje tudi Občina Straža. Dobro povezana skupnost je namreč pogoj za uspešno delovanje katerekoli lokalne skupnosti in za višjo kakovost bivanja v njej. Kako kakovostno živimo, je namreč odvisno od dostopnosti do dobrin in storitev, zagotovljene mobilnosti za vse generacije, dobre cestne povezave in ponujene alternative običajnim prevoznim sredstvom. V sklopu številnih dogodkov bodo v Straži zelo aktivni, saj bodo izobraževali in nagovarjali občane k spremembam potovalnih navad in poudarjali pomen trajnostne mobilnosti, kot so hoja, uporaba koles in javnega prevoza.

Občina Straža je v tednu mobilnosti pripravila bogat program različnih aktivnosti, ki so zanimive za vse starostne skupine. Občane spodbujajo, naj namesto avtomobila za svoje poti v službo, šolo ali trgovino raje izberejo katero od trajnostnih oblik mobilnosti, da bi dosegli končni cilj, to je čistejše okolje.

Poleg številnih dejavnosti in dogodkov, ki bodo tudi na prostem izvedeni ne glede na vreme, bodo v Straži izdali še zloženko z najbolj uporabnimi informacijami, voznimi redi odhodov in prihodov avtobusov, uporabnimi telefonskimi številkami in kontakti. Občina se bo s praktičnimi zahvalami zahvalila osnovnošolcem in vrtičkarjem, ki bodo v tednu mobilnosti zabeležili peš prihode v šolo oziroma vrtec.

Vir in foto: Občina Straža

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si