Župan sprejel zlate dobovske rokometaše

Občina Brežice je športna občina, kar dokazuje v preteklem letu pridobljen naziv Evropsko mesto športa. Na občini pa so še kako ponosni in veseli na poročanje klubov o odličnih dosežkih na nacionalni in mednarodni ravni.

Župan Ivan Molan je minuli torek v sejni sobi Mladinskega centra Brežice sprejel in čestital ekipi kadetov Rokometnega kluba Dobova, ki je na enem izmed največjih rokometnih turnirjev v Evropi PHC 2023 Praga v Republiki Češki, domov prinesla zlato medaljo.

Sprejem je potekal v sproščenem vzdušju, mladi športniki, direktor kluba Mišo Kostevc, trener Damjan Radanovič in pomočnik trenerja Mitja Jagrič so županu zaupali izkušnje iz tako velikega tekmovanja in načrte za naprej.

Kot je dejal trener dobovskih kadetov Damjan Radanovič, so se v klubu letos odločili za sodelovanje na enem največjih turnirjev v Evropi, saj so se do sedaj udeleževali bolj turnirjev v bližini Slovenije – na področju držav nekdanje Jugoslavije. Z udeležbo na turnirju v Pragi so želeli spoznati kako rokomet igraje tudi druge države – Nemčija in skandinavske ter baltske države. Fantje so izkusili, kako je igrati na obsežnem turnirju, samo v njihovi kadetski kategoriji je igralo več kot 75 ekip, skupaj pa kar 570 ekip v vseh kategorijah. Zelo dobre rezultate so dosegli tudi mlajši in starejši dečki – mlajši so osvojili 5. mesto, starejši pa 32.

Trener je izjemno ponosen na njih, saj so 11 tekem odigrali brez poraza, njihova koncentracija in pripravljenost sta bili ves čas na vrhuncu. Kljub nekaterim morda fizično močnejšim ekipam je ekipni duh Dobovčanom pomagal zmagovati. Naslednji turnir bodo igrali v Zagrebu, perspektivne kadete pa vidi trener tudi kot osnovo za mladinsko in kasneje člansko ekipo rokometnega kluba.

Župan jim je izročil praktična darila zahvale, direktor kluba Mišo Kostevc pa je v imenu kluba županu predal spominsko fotografijo iz turnirja in personaliziran rokometni dres.

Vir: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si