Po solidnem prvem polčasu v drugem klonili

v 6. krogu AdmiralBet ABA lige so košarkarji novomeške Krke po izenačenem prvem polčasu v drugem popustili in s SC Derbyjem v Podgorici izgubili s 70-84.

Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Marko Radovanović in Jurij Macura. Po prvem košu gostiteljev so prešli v vodstvo. Vodili so večji del prve četrtine, po desetih minutah pa je bilo 18-16 za Krkaše.  Ti so vodili z minimalno prednostjo tudi v prvi polovici druge četrtine, potem pa so jih gostitelji ujeli in moštvi sta se do konca polčasa menjavali v vodstvu. Ob polčasu je bilo izenačeno na 35.

Na začetku tretje četrtine so gostitelji povedli z 41-36. Prednost so povečevali in ob koncu 27. minute so prvič imeli dvomestno prednost (55-44). Krkaši so se z delnim izidom 10-4 v 30. minuti približati na pet točk zaostanka (59-54), a so domači že ob koncu tretje četrtine spet imeli deset točk prednosti (64-54). V zadnji četrtini so le še vzdrževali dvomestno prednost in prišli do zaslužene zmage.

Krkaši, ki imajo v ABA ligi zmago in pet porazov, bodo naslednjo tekmo odigrali v ponedeljek, 13. 11, ko v Novo mesto prihaja zagrebška Cibona.
Pred tem bodo odigrali še dve tekmi v ligi Nova KBM, in sicer v nedeljo, 5. 11., ob 18.00 domačo tekmo s Podčetrtkom, v četrtek, 9. 11., pa bodo gostovali pri Rogaški.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si