Odprtje zelenega okna na Lukovcu

Svetovni dan turizma na pobudo Svetovne turistične organizacije praznujemo 27. septembra že od leta 1979. Namenjen je ozaveščanju javnosti o vplivu turizma na mednarodno skupnost, hkrati pa označuje konec glavne turistične sezone na severni in začetek turistične sezone na južni polobli. Na ta dan so leta 2015 pri Turistični zvezi občine Sevnica začeli odpirati t. i. zelena ali gozdna okna, s katerimi želimo opozarjati in pokazati na naravne in kulturne značilnosti ter lepote teh krajev, ki jih naključni mimoidoči morda lahko prezre.

Letos so zeleno okno odprli na Lukovcu, v krajevni skupnosti Boštanj, pogled skozenj  nam pokaže dvorec Jevša, pristavo tariškega gradu iz Radne. Ob odprtju je potekala prijetna prireditev, kjer je v uvodu pozdravil predsednik KŠD Lukovec Stanko Lisec, prireditev je povezovala Stanka Žnidaršič, z glasbeno točko ga je obogatil domačin Andrej Lisec. Čudovito je zapel pesem, Tam kjer sem doma. Vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na Občini Sevnica, Vlasta Kuzmički, je v govoru poudarila pomen trajnih zelenih rešitev v turizmu, pohvalila je sodelovanje turističnih društev in Turistične zveze občine Sevnice z ostalimi deležniki v turizmu. Ob tem se je zahvalila za gostoljubje in čestitala za uspešno delovanje KŠD Lukovec ter njegovih sekcij: mladih Lukovca, aktiva žena Lukovca in Jurjevih pevcev.

Sledilo je odprtje okna, katerega sta tokrat odprli dve ženski: Vlasta Kuzmički in mlada, aktivna predsednica Turistične zveze občine Sevnica, Nika Kramžar. Nika je v svojem govoru poudarila pomen sodelovanja in ustvarjanja naravnih in zanimivih produktov v turizmu. Njena želja je, da občina Sevnica ostaja zelena destinacija s pestro ponudbo za butični turizem.

Sledila je pogostitev prisotnih, druženje ter izmenjava dobrih idej.

Vir: Turistična zveza občine Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si