ŽePZ Zimzelen poje že 30 let

Minulo soboto je Ženski pevski zbor Zimezelen, ki deluje pod okriljem KUD Svoboda Mirna, obeležil 30-letnico delovanja s pesmijo, plesom, glasbo in – nasmejanimi obrazi. 

Pevke, ki jih od pomladi vodi Tanja Udovč, so se predstavile v treh sklopih, vmes pa so nastopili gostje – FS Vidovo iz Šentvida pri Stični in Sejmarji. Dogodek je kronala pesem Ostanimo prijatelji, ki so jo pevke zapele ob melodiji zasedbe Sejmarji, ter plesu Folklorne skupine Vidovo iz Šentvida pri Stični. Večer je minil tudi v spominu na dolgoletnega zborovodjo, januarja preminulega Staneta Pečka. 

Prireditev, ki jo je povezoval Lojze Bojanc, je spomnila, da se zborovosko petje po dveh nenavadnih letih vrača. Ob jubileju je zbrane nagovorila predsednica Sveta JSKD OI Trebnje Petra Krnc Laznik in najprej prenesla čestitke domačega župana Dušana Skerbiša, v nadaljevanju pa spominila na številne presežke, ki jih je zbor ustvaril v preteklosti ter zaključila z voščilom in željo, da se zbor utrdi in poveže v pesmi, najde novo izrazno pot in kakovostno raste, da lahko spet poseže po zavidljivih priznanjih doma ali v tujini.

Vodja in strokovna sodelavka JSKD OI Trebnje, Joži Sinur in Petra Zorn, sta zboru ob 30-letnici delovanja izročili srebrno jubilejno priznanje območne izpostave. 

V zadnjem delu so zbrane nagovorili številni prijatelji petja in zboru čestitali ob obletnici, med drugim podžupan Zoran Remic in Anton Kotar, ki v DU Mirna koordinira in organizira dolgoletne prireditve Za Mirno z ljubeznijo, sedanjim in nekdanjim pevkam pa je Marjan Urbanija (Sejmarji) ob jubileju podaril zgoščenko.

vir: Občina Mirna, foto: A. Janežič

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si