Za počitniško delo mladih 58.000 evrov

Da bi mladi z območja mestne občine Krško pridobili delovne izkušnje ter spoznali deficitarne poklice na eni strani, delodajalci pa pridobili in spoznali potencialne domače kadre, je Mestna občina Krško spomladi objavila javni poziv domačim podjetjem za sofinanciranje počitniškega dela mladih med 15. in 29. letom. Za ta namen zagotavlja 58.000 evrov, s tem pa od julija do konca septembra omogoča delo mladim v skupnem obsegu 8.414 ur.

Na javni razpis se je prijavilo 36 delodajalcev s sedežem ali poslovno enoto na območju občine Krško, pri čemer so glede na razpoložljiva sredstva imela prednost podjetja, ki so omogočila počitniško delo v tehničnih oz. deficitarnih poklicih, ki so opredeljeni v državni Politiki štipendiranja 2020-2024. Gre predvsem za področja strojništva, elektrotehnike, gradbeništva, turizma, gostinstva, papirništva in podobno. Vključenih je 62 dijakov oz. študentov.

Občina posameznemu delodajalcu v višini sedem evrov na opravljeno uro dijaka ali študenta sofinancira neto znesek – izplačilo dijaku oz. študentu in prispevke dijaka oz. študenta za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, pri čemer lahko posamezni dijak oz. študent opravi skupno največ 143 ur počitniškega dela.

vir: Mestna občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si