FOTO: V Brežicah otvorili Mestno promenado

Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice so minuli vikend otvorili dogajanje letošnjega največjega poletnega projekta – »Mestne promenade«. Pestro dogajanje za vse generacije je v staro mestno jedro Brežic, že v prvih dneh dogajanja, privabilo več tisoč obiskovalcev. Župan Ivan Molan je podelil priznanja vsem sodelujočim na letošnjem izboru, zmagovalni trojček vinarjev, pa je prejel tudi nagrade. Zmagovalni cviček PTP, je letos pridelala družina Bizjak iz Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice, v kategoriji beli bizeljčan PTP, pa je zmagal Vlado Plevnik iz Vinogradniškega društva Pišece. V kategoriji izbrano županovo vino, ki je letos rumeni muškat je slavila Vinska klet Martine in Janka Matjašiča iz Vinogradniškega društva Sromlje. Podelili smo tudi priznanja zmagovalcema tekmovanja v peki domačega kruha. Najboljši kruh, v kategoriji praznični kruh je spekla Zinka Deržanič, najboljši kruh posebnih vrst pa Mojca Florjanič.

Organizator je letos skupaj z Ekologi brez meja, pristopili na pot do pridobitve naziva »zero waste« prireditve« Cilj, ki ga moramo v Brežicah doseči je na celotni prireditvi zbrati vsaj 90 % ločenih odpadkov, zato je na prireditvi poleg ločevalnih otokov »zelena straža«, ki obiskovalcem pomaga pri pravilnem razvrščanju odpadkov. V prvih dneh prireditve smo tako na celotni prireditvi zbrali samo 3kg mešanih odpadkov, kar je odličen rezultat.

Kljub visokim temperaturam, ki so vztrajale vse dni tudi pozno v noč, so bili vsi dogodki dobro obiskani, na odru pa se je v prvem vikendu dogajanja zvrstilo kar nekaj domačinov. Rudolf Gas & The Family so otvorili koncertno dogajanje v petek, nadaljevala pa ga je mlada domačinka Brina Budič s spremljavo. Za sobotno presenečenje na odru je poskrbela brežiška naveza Brine s kitaristom zasedbe Bohem, Simonom Šubicem, ki je prav tako brežičan. Mlada pevka, se jim je v nadaljevanju namreč pridružila na odru in z njimi zapela Kraljico sanj. Nedeljski večer smo tvorili s smehom. Tilen Artač, Jure Mastnak in Klemen Bračko so občinstvo ogreli, mesto pa je bilo v trenutku, ko je na oder stopila splitska Klapa Šufit polno. Obiskovalci so v en glas prepevali znane melodije.

Mestna promenada pa ni samo prostor pestrega dogajanja na odru, ampak tudi dogajanja ob njem. Ves čas trajanja projekta lahko obiskovalci na stojnicah obiščejo lokalne ponudnike raznovrstnih izdelkov, pojejo topel obrok na ulici, se preizkusijo v različnih športnih aktivnostih, posebej pestro pa je tudi dogajanje za najmlajše, ki bodo v nadaljevanju na svoj račun prišli predvsem ob sredah, ko bo celotno dogajanje na prizorišču posvečeno prav njim.

V mestu bo vroče tudi nocoj, ko se bodo obiskovalci lahko zavrteli na plesnem podiju, in sicer v ritmu salse in bachate, dogajanje v ulici starega mestnega jedra pa bo Mestna promenada ponudila vse do 29. julija.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si